Alerta sanitària de productes cosmètics Fragancias Mais i Parfums Codibel S.L.

Alerta per a consumidors relacionada amb la retirada de tots els lots dels productes Fragancias Mais: Eterna, The Once De Naturmais Pour Elle i Rosas Blancas.

Referència: PS/CBV-CM 214-215-217/ 2023

Alerta Rapex:

A12/00747/23

A12/00748/23

A12/00750/23

Marca i nom comercial

Fragancias Mais Eterna

Fragancias Mais The Once De Naturmais Pour Elle

Fragancias Mais Rosas Blancas

Responsable de la posada en el mercat

FRAGANCIAS MAIS

c/ Cataluña, 12. P.I. Los Torraos Ceuti

30562 – MURCIA

Lot/s

Tots

Descripció del risc detectat

Aquests productes cosmètics contenen 2-(4-tert-Butilbencil) propionaldehid. Aquesta substància està inclosa en l’annex II (Llista de substàncies prohibides en productes cosmètics), la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.

Aquests productes cosmètics no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009.

Mesures adoptades

L’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars:

 • El cessament de la comercialització.
 • La retirada del mercat de les unitats distribuïdes.

Recomanacions als consumidors

 • No adquiriu cap unitat d’aquests productes.
 • Si disposeu d’alguna unitat d’aquests productes, deixeu-la d’utilitzar de manera immediata.

Recomanacions als distribuïdors i establiments de venda

 • Si disposeu d’unitats d’aquests productes, immobilitzeu-les i cesseu-ne la comercialització, de manera immediata.
 • Contacteu amb el proveïdor d’aquests productes i gestioneu la devolució de les unitats de què disposeu.

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.

Si heu experimentat o teniu coneixement del fet que algú ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús
d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS.

Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris

Referència: PC-2023-01

Alerta Rapex: –

Marca i nom comercial

Vegeu a l’Annex la relació dels productes cosmètics afectats (aigües de colònia i perfums) PARFUMS CODIBEL S.L.

Responsable de la posada en el mercat

PARFUMS CODIBEL, SL

Carrer Noi del Sucre, 33

08840 Viladecans

Lot/s: tots

Annex. Relació de productes cosmètics afectats:

 • Productes cosmètics fabricats en instal·lacions que no compleixen el Reial decret 85/2015:

Amor, Arcangel, Baby, Blue de compara caixa blava, Blue de compara caixa negra, Boys, Canal 5, Compara ultra, Deliciosa Dona, Egoismo, El milagro, Esencia, Fantasia, Femme metal.lic, Femme vidre, Fire and hit, For night woman, For one woman, Gaudi perfums, Girls, Latino absoluto, Narcissus, Rococo mademoiselle, Solamente compara, Tierra, Woman for night

 • Productes cosmètics fabricats en instal·lacions que no compleixen el Reial decret 85/2015 i, a més, contenen Butylphenyl methylpropional (Lilial®) en la seva composició:

Acqua di compara, Anisais de Compara, Arenas Black and  gold, Clinica de compara, Co de compara, Compara JPG, Compara perfums Paris, Dona compara, Dulce Compara (blau), Dulce Compara (marró), Femme 10, Femme 11, Femme 14, Femme 16, Femme 2, Femme 20, Femme 27, Femme 29, Femme 30, Femme 34, Femme 36, Femme 4, Femme 40, Femme 42, Femme 5, Femme 8, H.B.O.S ref 1008 (blau clar), Homme 21, Homme 26, Homme 3, Homme 7, Loren blau cel, Loren blau marí, Milenium, Olivia, Salvaje, Victorioso

 • Productes cosmètics fabricats en instal·lacions que no compleixen el Reial decret 85/2015 i, a més, contenen Hydroxyisohexyl-3-cyclohexene en la seva composició:

Agua de Rocas, Ainhoa, Cleo, Flores by compara, H.B.O.S (negro), pot marró, Water de compara

 • Productes cosmètics fabricats en instal·lacions que no compleixen el Reial decret 85/2015 i, a més, contenen Butylphenyl methylpropional (Lilial®) i Hydroxyisohexyl-3-cyclohexene en la seva composició:

Compara còdec, Klain one by compara

Descripció del risc detectat

Els productes que es relacionen a l’annex incompleixen el Reial 85/2018 i el Reglament (CE) 1223/2009 per haver estat fabricats en unes instal·lacions que no compleixen els requisits establerts al Reial decret 85/2018 per dur a terme la fabricació de productes cosmètics, per estar incorrectament etiquetats i/o contenir substàncies incloses a l’annex II del Reglament (CE) 1223/2009 (prohibides en productes cosmètics) com són el butylphenyl methylpropional i/o l’hydroxyisohexyl-3-cyclohexene. Així mateix, no hi ha constància que aquests productes hagin estat comunicats al Portal Europeu de Productes Cosmètics (CPNP).

Mesures adoptades

S’ha ordenat a l’empresa PARFUMS CODIBEL SL que cessi la comercialització i retiri del mercat totes les unitats dels productes cosmètics que es relacionen a l’annex.

Recomanacions als consumidors

 • No adquiriu cap unitat dels productes cosmètics afectats que es relacionen a l’Annex.
 • Si disposeu d’alguna unitat d’algun d’aquests productes, no l’utilitzeu.

Recomanacions als distribuidors i punts de venda

 • Si disposeu d’unitats d’algun dels productes cosmètics afectats, immobilitzeu-les i cesseu-ne la comercialització, de manera immediata.
 • Contacteu amb aquest Servei, a través del correu electrònic salut@gencat.cat, per informar del nombre d’unitats d’aquests productes que teniu immobilitzades i per gestionar la seva recollida per part d’aquest Servei.

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.

Si heu experimentat o teniu coneixement de que algú ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS.

Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris