Ruta BI6000

 

La BI6000 és una aventura amb bicicleta de muntanya a cavall de dues comarques, Ripollès i Alta Garrotxa, de les quals la Vall de Camprodon és on es desenvolupa la major part de la volta.

  • Pujada acumulada – 6.600 metres de desnivell positiu
  • Distància – 250 km
  • Temps – De 3, 4, 5 a 6 dies
  • Dificultat – Mitja – Alta
  • Camí – Ripollès, Alta Garrotxa i Catalunya Nord
  • Punt de sortida – Camprodon

Descripció de l’itinerari:

La BI6000 és una aventura amb bicicleta de muntanya a cavall de dues comarques, Ripollès i Alta Garrotxa, de les quals la Vall de Camprodon és on es desenvolupa la major part de la volta. Les poblacions implicades de la Vall de Camprodon són: Camprodon, Beget, Molló, Setcases, Vilallonga, Tregurà, Vilallonga i Llanars.

Tot això transcorrerà al llarg de 250 KM i 6000 metres de desnivell positiu, pujant a diversos colls de 2000 metres.
Circulareu per antigues rutes de transhumància, petits senders del temps del contraban i creuant, en algun moment, la ruta de la retirada dels republicans. El 90% de la ruta serà per corriols i pistes forestals.

Una volta en etapes que vosaltres podreu donar-li la mida de duresa en funció de la vostra forma física, amb la possibilitat de fer-ho amb 3, 4, 5 o 6 etapes. Amb uns finals d’etapa en uns magnífics allotjaments amb totes les comoditats pels ciclistes i una excel·lent gastronomia que ens ajudarà a recuperar forces per afrontar la següent etapa.
La sortida és a Camprodon, es recorrerà la major part de la vall i tot seguit saltarem cap a la vall de Ribes per acabar creuant el baix Ripollès i finalitzar al mateix punt de sortida.

El nivell paisatgístic de la travessa és de gran valor: vistes d’alta muntanya (Puigmal, Gra de fajol, Pedraforca, Bastiments, Costabona, Canigó etc.), boscos magnífics: rouredes, fagedes, pinedes…

Al llarg de la ruta hi podrem trobar una gran varietat de fauna tant salvatge com domèstica. Mentre creuem les zones rurals i prats de pastura ens acompanyaran magnífics ramats de vaques, ovelles i eugues, i amb una mica de sort, podrem arribar a trobar altres espècies salvatges com l’isard, el porc senglar, el voltor, l’àliga i la guilla entre d’altres.

Els amants de l’arquitectura podreu gaudir d’una gran quantitat de meravelles del romànic com el Pont de Camprodon, Monestir de Ripoll, església i Majestat de Beget, l’abadia de Sant Joan de les Abadesses, l’església de santa Cecília de Molló i Monestir de Sant Pere entre d’altres.

Si aconseguim passar per tots els controls de pas aconseguirem l’obsequi exclusiu de la ruta.

Més informació:

info@bi6000.com

Telf. 605 22 79 78