Ruta del Ter

La RUTA DEL TER és una ruta creada pel Consorci Alba-Ter que enllaça dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. Al llarg de tot aquest recorregut, que es pot fer a peu o en bicicleta, es pot observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa la ruta i, al mateix temps, pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.

Etapa 1: De Vallter a Ripoll

Aquest primer tram de la ruta surt des de l’aparcament de Vallter 2000 i inicia el seu descens resseguint la carretera GIV 5264. Aquest tram ens permet conèixer un riu jove, juganer i amb ganes de córrer. Aquesta etapa enllaça amb pobles d’un gran encant i acaba a Ripoll, punt d’aiguabarreig amb el riu Freser.

  • Distància: 48,92 quilòmetres
  • Nivell: mitjà.
  • Punt d’inici: Vallter 2000
  • Punt final: Estació de tren de Ripoll.
  • Tipologia de camins: transcorre per vies de comunicació amb baixa intensitat de trànsit i aptes per a circular en bicicleta: pistes forestals, vies verdes, camins rals, carreteres secundàries, etc.
  • Incidències: al final d’aquest tram ens trobem amb un tram inoperatiu. Recomanem agafar el tren des de Ripoll i baixar al baixador de Borgonyà, on enllacem amb la següent etapa.

Descarrega’t el desplegable i el mapa de la ruta

Descarrega’t el Road Book de la ruta 

Més informació: http://www.rutadelter.cat

Any 2016: Nou mapa de la ruta