Travessa dels 3 refugis

Informació: www.t3r.cat

La travessa dels 3 refugis és una fantàstica proposta per descobrir, a peu, paratges inoblidables del Pirineu Oriental. Caminar per la muntanya de 3 a 6 dies fent nit als refugis d’Ull de Ter, Coma de Vaca i Carançà.

 • Pujada acumulada – + de 3.000 m
 • Temps – De 3 a 6 dies.
 • Dificultat – Mitja – Alta
 • Camí – GR-11 i ratlles grogues
 • Punt de sortida – Setcases
 • Informació completa de la ruta: Mapa – Guia excursionista de l’Editorial Alpina: Escala 1:25000: Travessa dels 3 refugis.

Informació i reserves dels refugis:


EXPLICACIÓ DELS DIFERENTS TRAMS DE LA RUTA

 • Setcases – Refugi d’Ulldeter

  Horari: 3 hores

  Desnivell: +1000m.

  Camí marcat amb ratlles vermelles i blanques (GR-11). Des del pintoresc poble de Setcases anirem remuntant la vall del Ter. Quan arribem al Pla de la Molina, deixarem a la nostra esquerra la vall de la Coma de l’Orri. A un quilòmetre de l’estació d’esquí Vallter 2000, trobarem un cartell indicador del refugi d’Ulldeter. Seguint el camí amunt i uns 20 minuts més tard, arribarem al refugi on serem recompensats amb la bonica visió de la cara nord del Gra de Fajol.

 • Refugi d’Ulldeter – Refugi Ras de Carançà (Vall de Bacivers)

  Detall de la ruta

  Horari: 3 hores

  Desnivell: +400m, -800m.

  Des del refugi d’Ulldeter, seguim les ratlles vermelles i blanques del GR-11 fins al coll de la Marrana. Deixem el GR-11 i ens dirigim cap al nord per buscar el coll entre el Pic de Bastiments i el Pic de la Dona. La vista des del coll del Gegant ens recompensa l’esforç. Deixarem els solitaris estanys de Bacivers i baixarem per la vall fins a trobar el GR-10 (ratlles vermelles i blanques). En pocs minuts, arribarem al bucòlic indret on es troba el refugi del Ras de Carançà.

 • Thuès entre Valls – Refugi Ras de Carançà (Gorges de Carançà)

  Horari: 3 hores 30 minuts

  Desnivell: +1000m.

  Camí marcat amb ratlles grogues. Des del poble de Thuès, anem remuntant la vall del riu Carançà. Al cap d’una estona comencem a trobar ponts penjats i passarel·les. Som a les famoses gorges de Carançà, tot un espectacle. L’exuberant vegetació i la remor del riu ens acompanyaran tota l’ascensió.

 • Ras de Carançà-Coma de Vaca

  Detall de la ruta

  Horari: 5 hores

  Desnivell: +1000m., -800m.

  Des del refugi del Ras de Carançà, ens endinsem al bosc per anar remuntant el riu Carançà. Més endavant, trobem els bonics llacs de Carançà sota els dominis del Pic de l’Infern. Al final de la vall arribem al coll de Carançà on creuarem el GR-11 (marques vermelles i blanques). Seguim cap al sud per una tartera bastant dreta al seu inici. Ara, el camí està marcat amb punts vermells. Baixem per la solitària vall de Coma de Vaca amb el riu a la nostra dreta. Al final de la vall arribem al riu Freser, on trobem el refugi de Coma de Vaca.

 • Coma de Vaca-Ulldeter

  Detall de la ruta

  Horari: 3 hores

  Desnivell: +500m,-300m

  Camí marcat amb ratlles vermelles i blanques (GR-11.7). Des del refugi de Coma de Vaca, anirem remuntant la bucòlica vall del Freser acompanyats de marmotes, isards i altres veïns. Quan arribem al pluviòmetre, deixarem el fons de la vall i remuntarem els pendents cap a l’est fins a arribar al coll de la Marrana. Des d’aquest punt podrem observar a sota l’estació d’esquí Vallter 2000 i al fons el Canigó. Anirem baixant cap a l’est fins a arribar al refugi d’Ulldeter (GR-11).