La Campanya: “Reciclant, hi guanyes!” es portarà a terme a Setcases el dia 12 d’abril de 2023

El Consell Comarcal del Ripollès engega una campanya amb premis i sortejos per fomentar més el reciclatge.

La campanya es desenvoluparà a partir del 20 de febrer, durarà aproximadament dos mesos i es desplegarà per tots els municipis del Ripollès. L’objectiu és reforçar l’hàbit de separar bé les fraccions dels residus mitjançant obsequis, un sorteig de premis i la funció didàctica de l’agent cívic de Medi ambient, del Consell Comarcal del Ripollès. 

LA MECÀNICA DE LA CAMPANYA

 L’agent cívic anirà visitant diferents àrees de contenidors de la comarca. En funció de la franja horària o del dia, l’agent portarà una armilla corresponent al color d’una fracció del reciclatge: el groc per als envasos lleugers, el blau per al paper i el cartó, el verd per al vidre i el taronja per a la fracció orgànica. Cada cop que una persona acudeixi a l’àrea de contenidors per dipositar-hi la fracció de residus que es correspongui al vestuari de l’agent cívic, se li donarà un obsequi. A més, totes les persones que ja rebin aquest obsequi directe, podran respondre cinc preguntes sobre reciclatge i, si n’encerten les respostes, podran participar en un sorteig de diversos premis. Les preguntes seran relatives a quina fracció de la recollida selectiva corresponen alguns residus.

 L’obsequi directe que es donarà per haver llençat els residus al contenidor correcte serà una bossa de cotó natural amb nanses, per poder reutilitzar al dia a dia. Pel que fa al sorteig que es farà amb tots els concursants, els premis seran els següents:

  • 1r: Una experiència consistent en una nit d’hotel, amb sopar i esmorzar, a escollir entre l’Hotel Grèvol (Llanars), l’Hotel Spa Resguard dels vents (Ribes de Freser) o el Mas el Mir (Ripoll).
  •  2n: Un patinet elèctric
  • 3r: Un lot d’obsequis elaborats amb materials reciclats (hi haurà quatre tercers premis)